Подмярка 6.4 с приеми за производство, услуги и занаяти в селски райони.

Стартира приемът по BG06RDNP001-6.002 – Процедура чрез подбор № BG06RDNP001-6.002 “Инвестиции, насочени към развитие на занаяти“ по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от ПРСР 2014-2020 г.

Проектни предложения ще се подават по три процедури – за дейности насочени към производство, развитие на услуги и занаяти. През предстоящия прием няма да се кандидатства за проекти, свързани със селски туризъм. Ще бъдат подпомогнати проекти на лекари, стоматолози и фармацевти. За процедурата, свързана с услугите е заделен бюджет от 35 млн. евро, от които 20%, а именно левовата раностойност на 7 млн. евро са предвидени за създаване на социални домове за настаняване на възрастни хора и отваряне на заведения за дневни грижи за малки деца. Максималният размер на допустимите разходи за един проект е 600 хил. евро. Най-много точки – 30, ще получат проекти, реализирани с участието на общопрактикуващи доктори или лекари специалисти и стоматолози. По този начин ще се оценяват и проекти, свързани с фармацевтични услуги, социални грижи за възрастни хора и малки деца. Присъждат се точки и за мобилни аптеки и лекарски кабинети.

ЗА ПРОЕКТИ СВЪРЗАНИ С ПРОИЗВОДСТВО:

Гласувано бе решение за минимален брой точки – 40 т. а максималните точки са  127 т., които дадено проектното предложение може да събере. Подпомагат се проекти с минимален брой от 40 точки по критериите за подбор.

Приоритет получават проекти, при които инвестицията е изцяло за производствени дейности, като проекти подадени от кандидати притежаващи опит, три години история и прилична оперативна печалба са с доста добри шансове за одобрение на проектното предложение. За всяко създадено ново работно място се дават по 3 точки, но не повече от 30 точки. Също така ако седалището на фирмата е в същата община, където ще се извърши инвестицията от най-малко една календарна година се получават допълнително точки.

Може да се кандидатства за ДМА или ДНМА свързани с описаните по-горе дейности, закупуване на нови машини и оборудване, сгради, помещения  и други. Общите разходи по проектното предложение също са допустими като разходи. Максималният размер на субсидията е до 200 000 евро.

ЗА ПРОЕКТИ СВЪРЗАНИ С УСЛУГИ:

Гласувано бе решение за минимален брой точки – 40 т. а максималните точки са  137 т., които дадено проектното предложение може да събере. Подпомагат се проекти с минимален брой от 40 точки по критериите за подбор.

Приоритет получават проекти с КИД, както следва:

– Дейности на общопрактикуващи лекари, дейности на лекари специалисти, дейности на лекари по дентална медицина, Социални грижи с настаняване на възрастни лица, Дневни грижи за малки деца и търговия на дребно с лекарства.

Допълнителни точки също така получават и проекти за Техническо обслужване и ремонт на автомобили, ремонт и инсталиране на машини и оборудване, дейности по охрана и разследване и спортни и други дейности свързани с развлечения и отдих.

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020).

Краен срок: 07.12.2018 г. 17:30 ч.

 

Ние сме екип, който може да подготви, подаде и управлява проектното Ви предложение до получаване на окончателно плащане. За въпроси и безплатна консултация може да се обадите на телефон 0895600000.

 

 

Често задавани въпроси

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев

Здравейте, имам желание да изградя фабрика за преработка на пелети. Ще има ли възможност да се кандидатства по програмата за развитие на селските райони през настоящия програмен период? От това дето разбрах предходния е могло по мярка 123 но не мога да разбера дали и сега е допустимо и по коя мярка и дали е вашата фирма би се ангажирала в изготвяне на проекта?

Здравейте, 

 

Извинявам се за бавния отговор, но подготвяме проекти и сме го пропуснали. При стария програмен период за пелети и дървопреработка ще се кандидатсваше по мярка 123. В новия програмен период за инвестиции свързани с пелети ще се кандидатства по мярка 8.6. Ако решите сме на разположение за консултации и съвместна работа.

 

Десислав Трончев

zdravei te moga li da kandidactvam zemqta mi e zaqvena za sledvashtata stopanska godina a sega e v vladenie na predishniq arendator koito e do kraq na septemvri imali vazmojnost da q polu4a po rano tai kato veche e ojanata blagodarq predvaritelno

Здравейте, 

 

След като Вие ще ползвате земята следващата стопанска година а сега се ползва от друг, няма как да кандидатствате сега.

 

Десислав Трончев

жена ми се регистрира през март и е показала 33% доход от земеделска дейност, със 5декара градински домати може ли да кандидатства по 6.3

Здравейте господин Желязков, 

 

Ще започна с това, че вече няма градински домати. Има домати открито производство и оранжерийно производство. По принцип 5 дка домати открито производство може да се кандидатства, но ще трябва още някаква култура за да се увели СПО-то. Ако желаете повече информация може да звъннете на посочения телефон в сайта или може да оставите Ваш тел. за връзка, на който да се свържем с Вас.

 

Десислав Трончев