Здравейте, присъствах на семинара и успях да се запозная с програмата и предстоящото и стартиране. Искам да попитам само Годишната декларация която ще се представя е тази която подаваме през 2016г. за доходите през 2015г. Искам по-скоро и съвет Стопанството не се занимава с тютюн до сега и доходите са ни само от тютюн. Но реколтата от 1015г. още не изкупена това ще стане до края на март. и реално в следващата година ще се подаде като доход. 1. Разбрах на семинара, че със дод от тютюн имам право да кандидатствам по мярката; 2.Дали ще окаже негативно или по скоро отрицателно влияние ако бъдем одобрени по мярка 6.3 и в ГДД през 2017г. декларираме този доход, а по мярката не трябва да се занимаваме с тютюн. Реално това е доход от продукция произведена през 2015г. продадена през 2016г. и то преди кандидадатстване по м.6.3. Благодаря Ви!
Въпросът е зададен от Къдра Айвазова

Здравейте, 

Спомням си че Вие питахте за тютюна. Вие можете да докажете доход от тютюна. След като реколта 2015 сега ще я реализирате в 2016г. рекотата от 2014 не сте ли я реализирали през 2015г ? За да можете да кандидатствате задължилно трябва да се докажат тези 33 % доходи от земеделска дейност. Няма да окаже никакво отрицателно влияния дохода от тютюна, най-много да се наложи да се направи едно обяснение.

Десислав Трончев 

Често задавани въпроси

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев

Здравейте, имам желание да изградя фабрика за преработка на пелети. Ще има ли възможност да се кандидатства по програмата за развитие на селските райони през настоящия програмен период? От това дето разбрах предходния е могло по мярка 123 но не мога да разбера дали и сега е допустимо и по коя мярка и дали е вашата фирма би се ангажирала в изготвяне на проекта?

Здравейте, 

 

Извинявам се за бавния отговор, но подготвяме проекти и сме го пропуснали. При стария програмен период за пелети и дървопреработка ще се кандидатсваше по мярка 123. В новия програмен период за инвестиции свързани с пелети ще се кандидатства по мярка 8.6. Ако решите сме на разположение за консултации и съвместна работа.

 

Десислав Трончев

zdravei te moga li da kandidactvam zemqta mi e zaqvena za sledvashtata stopanska godina a sega e v vladenie na predishniq arendator koito e do kraq na septemvri imali vazmojnost da q polu4a po rano tai kato veche e ojanata blagodarq predvaritelno

Здравейте, 

 

След като Вие ще ползвате земята следващата стопанска година а сега се ползва от друг, няма как да кандидатствате сега.

 

Десислав Трончев

жена ми се регистрира през март и е показала 33% доход от земеделска дейност, със 5декара градински домати може ли да кандидатства по 6.3

Здравейте господин Желязков, 

 

Ще започна с това, че вече няма градински домати. Има домати открито производство и оранжерийно производство. По принцип 5 дка домати открито производство може да се кандидатства, но ще трябва още някаква култура за да се увели СПО-то. Ако желаете повече информация може да звъннете на посочения телефон в сайта или може да оставите Ваш тел. за връзка, на който да се свържем с Вас.

 

Десислав Трончев