Интересувам се как точно се изчисляват тези 33%,тъй като на различни места по различен начин го дават.Давам пример с мен-от тази год. съм ЗП ,доходите ми от заплати за 2015 са 10170 бруто.Каква е сумата която трябва да декларират, че да влиза в тези 33%.
Въпросът е зададен от Стефи Петкова

Здравейте госпожо Петкова,

За да бъде допустим кандидат за подпомагане по 6.3 трябва да е получил от земеделски дейности най-малко 33 % от общите си приходи/доходи за предходната година. В служебната бележка за доходи от трудови правоотношения има облагаем доход ( брутото) и годишната данъчна основа т.е. чистата сума. Към момента няма никаква яснота как от ДФЗ и МЗХ ще решат да тълкуват дохода и затова според нас трябва да се изчисли на база облагаемия доход с код 101 от служебната бележка. 

За 33 % сумата, която трябва да се декларира от земеделски дейности е 5100 лв, но според нас задължително я увеличете за да може доходите от земеделска дейност да са минимум поне 40 %.

 

 

Поздрави 

Десислав Трончев

Често задавани въпроси

Имам наследствена гора . Искам да я засадя с топола. Мога ли да кандидатствам за европрйски средства по Подмярка 8.6

Искам да питам ако нямам гора мога ли да кандидатствам за субсидия и с тях да закупя гора и оборудване? Ако не ако за гора от 100 декара каква субсидия мога да взема?

Имам наследствена гора . Искам да я засадя с топола. Мога ли да кандидатствам за европрйски средства по Подмярка 8.6

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев