Интересувам се как точно се изчисляват тези 33%,тъй като на различни места по различен начин го дават.Давам пример с мен-от тази год. съм ЗП ,доходите ми от заплати за 2015 са 10170 бруто.Каква е сумата която трябва да декларират, че да влиза в тези 33%.
Въпросът е зададен от Стефи Петкова

Здравейте госпожо Петкова,

За да бъде допустим кандидат за подпомагане по 6.3 трябва да е получил от земеделски дейности най-малко 33 % от общите си приходи/доходи за предходната година. В служебната бележка за доходи от трудови правоотношения има облагаем доход ( брутото) и годишната данъчна основа т.е. чистата сума. Към момента няма никаква яснота как от ДФЗ и МЗХ ще решат да тълкуват дохода и затова според нас трябва да се изчисли на база облагаемия доход с код 101 от служебната бележка. 

За 33 % сумата, която трябва да се декларира от земеделски дейности е 5100 лв, но според нас задължително я увеличете за да може доходите от земеделска дейност да са минимум поне 40 %.

 

 

Поздрави 

Десислав Трончев

Често задавани въпроси

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев

Здравейте, имам желание да изградя фабрика за преработка на пелети. Ще има ли възможност да се кандидатства по програмата за развитие на селските райони през настоящия програмен период? От това дето разбрах предходния е могло по мярка 123 но не мога да разбера дали и сега е допустимо и по коя мярка и дали е вашата фирма би се ангажирала в изготвяне на проекта?

Здравейте, 

 

Извинявам се за бавния отговор, но подготвяме проекти и сме го пропуснали. При стария програмен период за пелети и дървопреработка ще се кандидатсваше по мярка 123. В новия програмен период за инвестиции свързани с пелети ще се кандидатства по мярка 8.6. Ако решите сме на разположение за консултации и съвместна работа.

 

Десислав Трончев

zdravei te moga li da kandidactvam zemqta mi e zaqvena za sledvashtata stopanska godina a sega e v vladenie na predishniq arendator koito e do kraq na septemvri imali vazmojnost da q polu4a po rano tai kato veche e ojanata blagodarq predvaritelno

Здравейте, 

 

След като Вие ще ползвате земята следващата стопанска година а сега се ползва от друг, няма как да кандидатствате сега.

 

Десислав Трончев

жена ми се регистрира през март и е показала 33% доход от земеделска дейност, със 5декара градински домати може ли да кандидатства по 6.3

Здравейте господин Желязков, 

 

Ще започна с това, че вече няма градински домати. Има домати открито производство и оранжерийно производство. По принцип 5 дка домати открито производство може да се кандидатства, но ще трябва още някаква култура за да се увели СПО-то. Ако желаете повече информация може да звъннете на посочения телефон в сайта или може да оставите Ваш тел. за връзка, на който да се свържем с Вас.

 

Десислав Трончев