Здравеите от 5/6 години съм зеленчуко производител не съм регистриран като земеделски производител отглеждам всяка година пколо 10/15 декара земеделска земя искам да кандидатствам по някоя от програмите имам ли шанс за одобрение и какъв е редът
Въпросът е зададен от Димитър Димитров

Здравейте господин Димитров, 

 

Ако за миналата година (2015) имате поне 33 % доходи от земелска дейност ще можете да кандидатствате по подмярка 6.3 от юли месец, като там субсидията е 15 000 евро на два транша. Ако нямате доход от земеделска дейност евентуално догодина по същата подмярка или по 6.1 Млад фермер като субсидията е 25 000 евро на два равни транша.


Ако имате още въпроси сзме на разположение.

 

Десислав Трончев

Често задавани въпроси

Искам да питам ако нямам гора мога ли да кандидатствам за субсидия и с тях да закупя гора и оборудване? Ако не ако за гора от 100 декара каква субсидия мога да взема?

Имам наследствена гора . Искам да я засадя с топола. Мога ли да кандидатствам за европрйски средства по Подмярка 8.6

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев

Здравейте, имам желание да изградя фабрика за преработка на пелети. Ще има ли възможност да се кандидатства по програмата за развитие на селските райони през настоящия програмен период? От това дето разбрах предходния е могло по мярка 123 но не мога да разбера дали и сега е допустимо и по коя мярка и дали е вашата фирма би се ангажирала в изготвяне на проекта?

Здравейте, 

 

Извинявам се за бавния отговор, но подготвяме проекти и сме го пропуснали. При стария програмен период за пелети и дървопреработка ще се кандидатсваше по мярка 123. В новия програмен период за инвестиции свързани с пелети ще се кандидатства по мярка 8.6. Ако решите сме на разположение за консултации и съвместна работа.

 

Десислав Трончев