Официално: Подаваме ГДД в срок до 30.06.2020 и ГФО в срок до 30.09.2020

Сроковете за подаване на данъчни декларации от физически и юридически лица и на годишни финансови отчети от юридическите лица официално се удължават. Това решиха народните представители по време на окончателното гласуване на второ четене на Закона за обявяване на извънредно положение заради коронавируса.

 

 - До 30.06.2020г. се удължава срокът за подаване на годишната данъчна декларация по чл. 92 от ЗКПО и внасянето на данъците по нея.

 - До 30.06.2020г. се удължава срокът за подаване на годишните отчети за дейността (ГОД).

 - Срокът за подаване на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ и внасяне на данъците по нея само за лицата, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително едноличните търговци, както и физическите лица в случаите по чл. 29а се удължава до 30.06.2020 г.

 - Отстъпката по чл. 53, ал. 6 ще се ползва от тези лица, ако декларацията е подадена и данъкът е внесен в срок до 31.05.2020 г.

 - До 30.09.2020г. се удължава срокът от ЗСч за публикуването на годишните финансови отчети (ГФО).

 - До 30.06.2020г. се удължава срокът от ЗСч за публикуването на декларацията по чл. 38, ал. 9, т. 3 при неосъществяване на дейност през 2019 г.

Фирмите, засегнати от извънредното положение и планиращи да съкращават персонал, ще могат да получат финансова компенсация от държавата в опит да се запази работната ръка. Това решиха депутатите при гласуването на Закона за извънредното положение.      НОИ ще превежда 60% от размера на осигурителния доход за месец януари 2020 г. на лицата, осигурявани от работодатели, които отговарят на предварително зададени критерии. Те се определятс акт на Министерския съвет.      Мярката важи в рамките на действието на Закона за извънредното положение, но за не повече от 3 месеца. А средствата ще се изплащат от фонд “Безработица”.      Работодателят обаче ще трябва да покрие остатъка до 100% от месечното възнаграждение. Ако не успее да го направи, ще трябва да върне финансовата помощ обратно на държавата.

Често задавани въпроси

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев

Здравейте, имам желание да изградя фабрика за преработка на пелети. Ще има ли възможност да се кандидатства по програмата за развитие на селските райони през настоящия програмен период? От това дето разбрах предходния е могло по мярка 123 но не мога да разбера дали и сега е допустимо и по коя мярка и дали е вашата фирма би се ангажирала в изготвяне на проекта?

Здравейте, 

 

Извинявам се за бавния отговор, но подготвяме проекти и сме го пропуснали. При стария програмен период за пелети и дървопреработка ще се кандидатсваше по мярка 123. В новия програмен период за инвестиции свързани с пелети ще се кандидатства по мярка 8.6. Ако решите сме на разположение за консултации и съвместна работа.

 

Десислав Трончев

zdravei te moga li da kandidactvam zemqta mi e zaqvena za sledvashtata stopanska godina a sega e v vladenie na predishniq arendator koito e do kraq na septemvri imali vazmojnost da q polu4a po rano tai kato veche e ojanata blagodarq predvaritelno

Здравейте, 

 

След като Вие ще ползвате земята следващата стопанска година а сега се ползва от друг, няма как да кандидатствате сега.

 

Десислав Трончев

жена ми се регистрира през март и е показала 33% доход от земеделска дейност, със 5декара градински домати може ли да кандидатства по 6.3

Здравейте господин Желязков, 

 

Ще започна с това, че вече няма градински домати. Има домати открито производство и оранжерийно производство. По принцип 5 дка домати открито производство може да се кандидатства, но ще трябва още някаква култура за да се увели СПО-то. Ако желаете повече информация може да звъннете на посочения телефон в сайта или може да оставите Ваш тел. за връзка, на който да се свържем с Вас.

 

Десислав Трончев