Официално: Подаваме ГДД в срок до 30.06.2020 и ГФО в срок до 30.09.2020

Сроковете за подаване на данъчни декларации от физически и юридически лица и на годишни финансови отчети от юридическите лица официално се удължават. Това решиха народните представители по време на окончателното гласуване на второ четене на Закона за обявяване на извънредно положение заради коронавируса.

 

 - До 30.06.2020г. се удължава срокът за подаване на годишната данъчна декларация по чл. 92 от ЗКПО и внасянето на данъците по нея.

 - До 30.06.2020г. се удължава срокът за подаване на годишните отчети за дейността (ГОД).

 - Срокът за подаване на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ и внасяне на данъците по нея само за лицата, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително едноличните търговци, както и физическите лица в случаите по чл. 29а се удължава до 30.06.2020 г.

 - Отстъпката по чл. 53, ал. 6 ще се ползва от тези лица, ако декларацията е подадена и данъкът е внесен в срок до 31.05.2020 г.

 - До 30.09.2020г. се удължава срокът от ЗСч за публикуването на годишните финансови отчети (ГФО).

 - До 30.06.2020г. се удължава срокът от ЗСч за публикуването на декларацията по чл. 38, ал. 9, т. 3 при неосъществяване на дейност през 2019 г.

Фирмите, засегнати от извънредното положение и планиращи да съкращават персонал, ще могат да получат финансова компенсация от държавата в опит да се запази работната ръка. Това решиха депутатите при гласуването на Закона за извънредното положение.      НОИ ще превежда 60% от размера на осигурителния доход за месец януари 2020 г. на лицата, осигурявани от работодатели, които отговарят на предварително зададени критерии. Те се определятс акт на Министерския съвет.      Мярката важи в рамките на действието на Закона за извънредното положение, но за не повече от 3 месеца. А средствата ще се изплащат от фонд “Безработица”.      Работодателят обаче ще трябва да покрие остатъка до 100% от месечното възнаграждение. Ако не успее да го направи, ще трябва да върне финансовата помощ обратно на държавата.

Често задавани въпроси

Имам наследствена гора . Искам да я засадя с топола. Мога ли да кандидатствам за европрйски средства по Подмярка 8.6

Искам да питам ако нямам гора мога ли да кандидатствам за субсидия и с тях да закупя гора и оборудване? Ако не ако за гора от 100 декара каква субсидия мога да взема?

Имам наследствена гора . Искам да я засадя с топола. Мога ли да кандидатствам за европрйски средства по Подмярка 8.6

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев