Изграждане на цех за дървопреработка и склад за материали

Фирма - ЕКОСИС ЕООД

Сектор - Дървопреработкаграма 

Програма/Мярка - ПРСР (2007-2013) / 123 "ДОБАВЯНЕ НА СТОЙНОСТ КЪМ ЗЕМЕДЕЛСКИ И ГОРСКИ ПРОДУКТИ"

Субсидия - 50 %

 

Описание на проекта

 

 Цехът e изграден в поземлен имот №138005 в землището на с.Мало Конаре с площ от 7,381 дка. Същият ще бъде с  площ от 630 кв.м. като в него ще има:

1. Машина за разбичване на дървен материал, първоначално т.н. грубо разбичване чрез, което ще се осъществява от  хоризонтален банциг за трупи модел  LT40ME15SAH3-С. Максималната дължина при обработката на трупите е 6,3 м., с максимален диаметър 91 см. Мощността на двигателя е 15к.с. а като цяло  машината разполага и с механизирано подаване на главата в хоризонтално и вертикално направление, устройство за задаване на дебелите дъски , устройство за белена на кора пред лентата. Общата дължина на работното положение е 8 м.Машината ще се използва за разбичване на греди и/или за ялове за ламперия на ширина от 8-10  см.

2.Хоризонтален банциг за листене с глави, модел HP-68 той ще извършва разрязване на дървения материал на листове за ламперия от 1,6 см. до 2,5 см.,  с  дължина до 4 м. и/или елементи за палети с дължина от 1м. -1,3 м. 

3.Четиристранно рендосваща и профилираща машина модел Smartmac LMC523(U) с пет глави като  петата глава е универсална.Машината ще извършва т.н. шпотиране , което представлява заглаждане на вече обработения дървен материал от всички страни и оформяне на заходи-мъжки и женски.

4.Автоматична машина за рязане и цепена на дърва за огрев.Шпалтфикс S-280ZE15 Turbo(M3677). С нея дървеният материал ще бъде нарязван на 30 см. парчета , които ще бъдат разцепвани автоматично.

5.Трактор  100 к.с. с челен товарач, кофа и щипка за трупи. С тракторът  ще се товарят и разтоварват трупи, същите ще бъдат премествани за обработка, готовият  елементите за палети 

6. Дробилка за трактор. Чрез нея ще се извършва автоматично цепене и рязане на дървата  на 30 см.

7.Товарен автомобил Рено с предно задвижване до 3.5 тона. – чрез него ще се извършва разнос на дървения материал за огрев до клиентите.

8.Сушилня  камера за дървесина с капацитет 25 м3 с котелно. – в нея ще се извършва сушенето на обработения суров дървен материал.Цикълът продължава от 10-12 дни.При рандеман от 75 % от дървения материал, който ще се преработва  остават 25 % отпадъци, които ще се преработват под формата на  дървесен чипс, който ще служи за гориво на сушилнята

Дървесни стърготини и дървесен чипс - Дървесните стърготини и чипс са подходящи за използване там, където се създават, т.е в дървообработващите фирми.

Често задавани въпроси

Имам наследствена гора . Искам да я засадя с топола. Мога ли да кандидатствам за европрйски средства по Подмярка 8.6

Искам да питам ако нямам гора мога ли да кандидатствам за субсидия и с тях да закупя гора и оборудване? Ако не ако за гора от 100 декара каква субсидия мога да взема?

Имам наследствена гора . Искам да я засадя с топола. Мога ли да кандидатствам за европрйски средства по Подмярка 8.6

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев