Изграждане на цех за дървопреработка и склад за материали

Фирма - ЕКОСИС ЕООД

Сектор - Дървопреработкаграма 

Програма/Мярка - ПРСР (2007-2013) / 123 "ДОБАВЯНЕ НА СТОЙНОСТ КЪМ ЗЕМЕДЕЛСКИ И ГОРСКИ ПРОДУКТИ"

Субсидия - 50 %

 

Описание на проекта

 

 Цехът e изграден в поземлен имот №138005 в землището на с.Мало Конаре с площ от 7,381 дка. Същият ще бъде с  площ от 630 кв.м. като в него ще има:

1. Машина за разбичване на дървен материал, първоначално т.н. грубо разбичване чрез, което ще се осъществява от  хоризонтален банциг за трупи модел  LT40ME15SAH3-С. Максималната дължина при обработката на трупите е 6,3 м., с максимален диаметър 91 см. Мощността на двигателя е 15к.с. а като цяло  машината разполага и с механизирано подаване на главата в хоризонтално и вертикално направление, устройство за задаване на дебелите дъски , устройство за белена на кора пред лентата. Общата дължина на работното положение е 8 м.Машината ще се използва за разбичване на греди и/или за ялове за ламперия на ширина от 8-10  см.

2.Хоризонтален банциг за листене с глави, модел HP-68 той ще извършва разрязване на дървения материал на листове за ламперия от 1,6 см. до 2,5 см.,  с  дължина до 4 м. и/или елементи за палети с дължина от 1м. -1,3 м. 

3.Четиристранно рендосваща и профилираща машина модел Smartmac LMC523(U) с пет глави като  петата глава е универсална.Машината ще извършва т.н. шпотиране , което представлява заглаждане на вече обработения дървен материал от всички страни и оформяне на заходи-мъжки и женски.

4.Автоматична машина за рязане и цепена на дърва за огрев.Шпалтфикс S-280ZE15 Turbo(M3677). С нея дървеният материал ще бъде нарязван на 30 см. парчета , които ще бъдат разцепвани автоматично.

5.Трактор  100 к.с. с челен товарач, кофа и щипка за трупи. С тракторът  ще се товарят и разтоварват трупи, същите ще бъдат премествани за обработка, готовият  елементите за палети 

6. Дробилка за трактор. Чрез нея ще се извършва автоматично цепене и рязане на дървата  на 30 см.

7.Товарен автомобил Рено с предно задвижване до 3.5 тона. – чрез него ще се извършва разнос на дървения материал за огрев до клиентите.

8.Сушилня  камера за дървесина с капацитет 25 м3 с котелно. – в нея ще се извършва сушенето на обработения суров дървен материал.Цикълът продължава от 10-12 дни.При рандеман от 75 % от дървения материал, който ще се преработва  остават 25 % отпадъци, които ще се преработват под формата на  дървесен чипс, който ще служи за гориво на сушилнята

Дървесни стърготини и дървесен чипс - Дървесните стърготини и чипс са подходящи за използване там, където се създават, т.е в дървообработващите фирми.

Често задавани въпроси

Здравейте!Може ли да ми изготвите проект за кандидатстване по мярка 6.1 ? Каква информация Ви е нужна за целта и на каква цена ще го направите? Очаквам отговора Ви и благодаря предварително!

Здравейте,

 

Оставете телефон за връзка и ще се свържем с Вас.

Здравейте , има ли някаква отворена програма за преработка на дървесина и производство на евро палета?

Здравейте, предстои прием по подмярка 8.6, където ще може да се кандидатства за преработка на първична дървесина и производство на евро палета. Ако желаете може да оставите телефон за връзка  за повече информация.

 

Десислав Трончев

Здравейте, имам желание да изградя фабрика за преработка на пелети. Ще има ли възможност да се кандидатства по програмата за развитие на селските райони през настоящия програмен период? От това дето разбрах предходния е могло по мярка 123 но не мога да разбера дали и сега е допустимо и по коя мярка и дали е вашата фирма би се ангажирала в изготвяне на проекта?

Здравейте, 

 

Извинявам се за бавния отговор, но подготвяме проекти и сме го пропуснали. При стария програмен период за пелети и дървопреработка ще се кандидатсваше по мярка 123. В новия програмен период за инвестиции свързани с пелети ще се кандидатства по мярка 8.6. Ако решите сме на разположение за консултации и съвместна работа.

 

Десислав Трончев

zdravei te moga li da kandidactvam zemqta mi e zaqvena za sledvashtata stopanska godina a sega e v vladenie na predishniq arendator koito e do kraq na septemvri imali vazmojnost da q polu4a po rano tai kato veche e ojanata blagodarq predvaritelno

Здравейте, 

 

След като Вие ще ползвате земята следващата стопанска година а сега се ползва от друг, няма как да кандидатствате сега.

 

Десислав Трончев

жена ми се регистрира през март и е показала 33% доход от земеделска дейност, със 5декара градински домати може ли да кандидатства по 6.3

Здравейте господин Желязков, 

 

Ще започна с това, че вече няма градински домати. Има домати открито производство и оранжерийно производство. По принцип 5 дка домати открито производство може да се кандидатства, но ще трябва още някаква култура за да се увели СПО-то. Ако желаете повече информация може да звъннете на посочения телефон в сайта или може да оставите Ваш тел. за връзка, на който да се свържем с Вас.

 

Десислав Трончев